НУ «Чернігівська політехніка»

Інформаційна сесія на тему: «Особливості спадкування»

28 травня 2024 року відбулася інформаційна сесія на тему: «Особливості спадкування».
На початку зустрічі спікерка сесії Жанна Тимченко – юристка Норвезької ради у справах біженців сервісу ICLA розповіла про діяльність та основні напрями роботи неурядової гуманітарної організації. Метою діяльності є захист прав людей, які постраждали від вимушеного переселення. Також юристка зазначила, що в Україні Норвезька рада у справах біженців розпочала свою роботу з 2014 року (м. Сєверодонецьк). А з 2022 року виконує свою діяльність в Чернігові, Києві, Тернополі, Львові, Одесі, Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Дніпрі.
Представництво NRC в Україні спеціалізується у п’ятьох напрямках: захист від насильства; укриття, водопостачання та гігієна; освіта; інформування, консультування та правнича допомога.
Також під час проведення сесії Жанна Тимченко роз’яснила слухачам основні аспекти та особливості спадкування в Україні, зокрема:
– порядок визначення спадкоємців
– черговість спадкування
– види спадкування (за заповітом і за законом)
– терміни прийняття спадщини
– оформлення спадщини
– права та обов’язки спадкоємців
– право на відмову від спадщини тощо.
Учасники сесії мали можливість поставити юристці свої запитання та отримати кваліфіковані відповіді. З цікавістю та користю взяли участь у інформаційній сесії і здобувачі вищої освіти спеціальності 081 Право бакалаврського рівня ОПП «Право» та здобувачі вищої освіти спеціальності 081 Право магістерського рівня ОПП «Адміністративна та цивільна юстиція».