НУ «Чернігівська політехніка»

Завершальна зустріч в межах Школи «Юний юрист»

 27.05.2023 року, відбулася завершальна зустріч в межах Школи «Юний юрист», яка функціонує на Кафедра публічного та приватного права НУ “Чернігівська політехніка”.
В межах зустрічі учасники мали змогу ближче познайомитися із ще одним представником юридичної професії – суддею, як фахівцем, який встановлює справедливість під час здійснення правосуддя.
Завдяки старшому викладачу кафедри Неля Керноз присутні дізнались інформацію про статус судді, вимоги до кандидата на посаду судді, права та обов’язки судді.
Крім цього, на гостей чекало спілкування із представником цієї важливої професії – суддею Бахмацького районного суду Чернігівської області Pavlo Parkhomenko.
Саме він поділився досвідом роботи в суді, особливостями професії та відповів на усі запитання щодо практичної суддівської діяльності, які цікавили присутніх.
Безсумнівно, посаду судді можна назвати вінцем юридичної кар’єри багатьох юристів, але за красивою картинкою престижу та соціальної значущості ховається інший бік професії судді, який більшою мірою залишається «за кадром». Бути суддею – це величезна відповідальність та перебування на вістрі конфлікту й під пильною увагою суспільства.
Отож, результат зустрічі звівся до єдиного: бути суддею – це ВЕЛИКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, ТОМУ МАЄ БУТИ ЗА ПОКЛИКАННЯМ ДУШІ й СЕРЦЯ!!! Щиро дякуємо Pavlo Parkhomenko за приділений час та змістовну і цікаву інформацію!
Хочеш бути юристом, наприклад, суддею, приєднуйся до навчання на ОП «Право» за спеціальністю 081 «Право».