НУ «Чернігівська політехніка»

Загальноуніверситетська кураторська година

Сьогодні, 8 травня 2024 року вже вкотре в Україні святкуємо День памʼяті та перемоги над нацизмом. З цієї нагоди в НУ «Чернігівська політехніка» було організовано й проведено загальноуніверситетську кураторську годину, в межах якої Крук Олександр Іванович розповів про ті уроки, які варто винести кожній країні з наслідків Другої світової війни. Сьогодні Росія воює за знищення української державності, відтак важливою є колективна безпека, швидка реакція світу на порушення агресором міжнародних норм, аналіз власних політичних та військових помилок, а також єднання для досягнення спільного результату.
Ми всі різні, але у цей надскладний час маємо спільно працювати для досягнення миру і безпеки.
Для українців це особливе свято, адже 804 дні повномасштабного вторгнення навчили нас цінувати радість кожного дня, бачити прекрасне, вірити у власні сили та наближати, а не просто чекати ПЕРЕМОГУ. Сьогодні фашизм говорить російською мовою, можливість так говорити було надано за мовчазноі згоди країн Європи, які ніяк не відреагували на вторгнення Росії у Придністровʼя, Осетію, Чечню, в Україну. Сьогодні ми «пожинаємо» плоди такої мовчанки. Тому маємо розуміти, що Нація починається з кожного з нас!
Сьогодні важливе свято, але кожен з нас як може наближає появу в українському календарі нового – Дня Перемоги! Тож дякуємо тим, хто здобув для нас перемогу над фашизмом і в глибокій повазі схиляємо голови перед тими, хто виборює перемогу над рашизмом!
Слава Україні!Др заходу разом з представниками кураторських груп долучилися викладачі кафедри публічного та приватного права університету Н.Є. Керноз, Н.С. Пузирна, М.В. Чічкань, В.М. Литвиненко, Л.В. Шестак.