НУ «Чернігівська політехніка»

Завершальна зустріч в межах Школи «Юний юрист» на тему “Ти – суддя”

11 травня 2024 року, за сприяння старшого викладача кафедри публічного та приватного права, Н.Є. Керноз, пройшла завершальна зустріч в межах Школи «Юний юрист», яка функціонує на кафедрі публічного та приватного права НУ “Чернігівська політехніка”.
У межах цієї зустрічі старшокласники та першокурсники Освітньо-професійної програми «Право» мали змогу поспілкуватися із представником юридичної професії – суддею Бахмацького районного суду, к ю.н. П. Пархоменко.
Крім загальної інформації про статус судді, вимоги до кандидатів на посуду за Конституцією України, повноваженнями по здійсненню правосуддя чи конституційної юрисдикції КСУ, привілеїв та недоліків професії, суддя поділився досвідом роботи в місцевому загальному суді, особливостями професії та актуальними проблемами судової влади через неукомлектованість судів професійними кадрами.
По завершенню зустрічі учасники мали змогу поставити питання, на які отримали неординарні відповіді.
Щиро дякуємо П.Пархоменко за приділений час та змістовну і цікаву інформацію!
Хочеш бути юристом, наприклад, суддею, вступай на ОПП «Право» за спеціальністю 081 «Право» першого бакалаврського рівня вищої освіти.
Майбутніх абітурієнтів магістратури запрошуємо на навчання за спеціальністю 081 Право на ОПП « Адміністративна та цивільна юстиція».