НУ «Чернігівська політехніка»

Заходи в межах міжнародного тижня Erasmus Days 2023

Навчання для студентів в умовах війни має свої особливості: дистанційна форма, тривоги-укриття, відчуття неповторності кожної грані життя. Але для багатьох розкриваються перспективи отримання знань не лише в Україні, а й за її межами. 9.10.2023-10.10.2023рр. за підтримки Еразмус+ офісу та Інформаційного центру ЄС на базі Національний університет “Чернігівська політехніка” викладачі кафедри публічного та приватного права брали участь у заходах, що проведені в межах міжнародного тижня Erasmus Days 2023.
Програма заходів розрахована на 2 дні:
9 жовтня 2023 року об 11:00 взяли участь в онлайн конференції “КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти в НУ “Чернігівська політехніка”. Отримали цікаву інформацію від спікерів – координаторів: Вікторія Маргасова, Ремньова Людмила проєкт PROMENT: нові підходи до розвитку менторства та тьюторства у закладах вищої освіти та Дерій Жанна проєктUNICITSTS Розкриття трансформативного потенціалу українських університетів для розбудови кліматично нейтральних та сталих міст.
10 жовтня о 15:00 взяли участь у вебінарі “Еразмус КА1 – мобільність для студентства”. Програмою охоплено коло інтересів для науковців, освітян і молоді, яка прагне здобути досвід навчання за кордоном. НУ «Чернігівська політехніка» займає активну позицію щодо обміну студентами в рамках проєкту «Еразмус», в межах якого викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з особливостями організації навчання в університетах Литви, Австрії, Словенії та Іспанії. Активну участь у заході брали й викладачі кафедри публічного та приватного права Алла Барабаш, Неля Керноз, Валентина Литвиненко, Лілія Шестак, де вони могли ознайомитися не лише з правилами подачі заявок, про які розповіла Ганна Дивнич, але й безпосередньо поспілкуватися із студентами, які наразі навчаються за кордоном або мали такий досвід у минулому.
Цікаві розповіді, особливості організації освітнього процесу та побуту в різних країнах, специфіка взаємодії університетів та ще багато іншого стали предметом дводенного навчання.
Дякуємо всім, хто долучився, розповідав і задавав питання! Разом ми сильні! Гідна освіта – запорука стабільного сьогодні і впевненого переможного завтра!