НУ «Чернігівська політехніка»

Вебінар «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи»

06. 03. 2024 року на базі Національного університету «Запорізька політехніка» на платформі ZOOM відбувся вебінар «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи».
Мета заходу: підвищення обізнаності учасників щодо проблем забезпечення академічної доброчесності, ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у цій сфері, а також обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту.
Основними доповідачами вебінару були:
– Іван НАЗАРОВ, д.юр.н., професор, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
– Володимир БАХРУШИН, д.ф-м.н., професор НУ «Запорізька політехніка», член Національної команди експертів з реформування вищої освіти;
– Євген НІКОЛАЄВ, директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка;
– Руслан КУЛИКОВСЬКИЙ, к.т.н. доцент проректор з НПР та ППР НУ «Запорізька політехніка».
До вебінару мали можливість долучитися гарант ОПП «Право» спціальності 081 ПРАВО першого (бакалаврського ) рівня вищої освіти, к.ю.н., доцент, декан юридичного факультету НУ «Чернігівська політехніка» О.В. Селецький та гарант ОПП « Адміністративна та цивільна юстиція» спеціальності 081 ПРАВО другого (магістерського) рівня вищої освіти, к.ю.н., доцент, зав. кафедри публічного та приватного права НУ “Чернігівська політехніка” В.М. Литвиненко.
Того ж дня Центром створення та розвитку стартапів Національного університету «Чернігівська політехніка» було проведено вебінар на тему «Інтелектуальна власність: як захистити свої права?». Спікери заходу: Шевченко Ігор – представник мережі TISC (Вінницька торгово-промислова палата), Патентний повірений, начальник відділу зовнішньо-економічних зв’язків та перекладів Вінницької торгово-промислової палати та Зух Юліана – професіонал з інноваційної діяльності відділу розвитку мережі Центрів підтримки технологій та інновацій Департаменту розвитку інновацій УКРНОІВІ (Головного офісу TISC IP офісу). Представниками від кафедри публічного та приватного права НУ “Чернігівська політехніка” були зав. кафедри публічного та приватного права В.М. Литвиненко та здобувачі вищої освіти спеціальності 081 ПРАВО, які навчаються на ОПП «Адміністративна та цивільна юстиція». Дякуємо організаторам за цікаві та змістовні заходи!